Купівля житла в новобудові: нюанси угоди

купить квартиру

Нові проекти будівельних компаній – вигідне інвестиційне спрямування для більшості українців які розв’язують своє квартирне питання. Але вкладати істотні фінанси потрібно тільки в надійні об’єкти. Часто новобудови виявляються недобудованими, а інвестори, не дочекавшись переїзду шкодують про витрачені гроші, час та нерви. Хоча уникнути подібних ситуацій просто, якщо упевнитися в благонадійності забудовника.

Підготовчий етап перед покупкою.
Купівля нерухомості – процес до якого потрібно підходити всебічно, оцінивши ситуацію. Важливо не тільки оцінити доступні пропозиції на ринку, а й переконатися, що об’єкти які сподобалися будуть вчасно здані в експлуатацію. Не можна зупинятися на першому привабливому в плані вартості варіанті. Часто приваблива ціна – це не більше ніж рекламний хід будівельної компанії.
Перед безпосередніми пошуками житла важливо визначитися з цілями які переслідуються. Одиноким людям досить квартири-студії, а ось подружжю з кількома дітьми варто задуматися про трикімнатну квартиру. Простіше кажучи потрібно відштовхуватися від наступних параметрів:
- район розміщення новобудови;
- площа та кількість житлових та нежитлових приміщень;
- ціна квадратного метра;
- віддаленість та розвиток інфраструктури;
- переваги та недоліки новобудови що сподобалася.

Первинна нерухомість – конкурентна сфера, в якій забудовники змушені вигадувати нові способи залучення інвесторів. Тому важливо контролювати актуальні акції та знижки. Також можна скористатися безпроцентною розстрочкою або іпотечним кредитом на вигідних умовах. Але перш ніж скористатися привабливою пропозицією потрібно переконатися в надійності будівельної компанії. Якщо репутація забудовника викликає сумніви краще не ризикувати.

Нюанси, які заслуговують на особливу увагу.
Природно нічого дивного в бажанні заощадити на покупці житла немає. Але не женіться за необґрунтовано привабливими варіантами, які зазвичай є грамотна розставленими пастками аферистів. Потенційний покупець повинен пам’ятати про наступні речі:
- Квартири, від будівельних компаній довгі що роки заробляють репутацію, не можуть коштувати нижче ринкової ціни.
- Безпечним варіантом покупки квартири на стадії будівництва, є участь в пайовому фінансуванні.
- Звести ризики до нуля можна якщо придбати житлоплощу після здачі об’єкта. Але про економію в даній ситуації мова не йде.

Вибрати квартиру в новобудові допоможе значний перелік об’єктів, зібраних в базі нерухомості сайту dom.ria. Незалежно від обраного варіанту, покупець завжди може проконсультуватися з консультантами сайту, з питання надійності забудовника що подобається.

Вигода співпраці із забудовником.
Основною перевагою первинної житлової площі є чиста історія. Покупець ніколи не зіткнеться з власником що несподівано повернувся з відрядження, спадкоємцями або неповнолітніми, прописаними у квартирі. Плюс до всього технічний стан нового житла в рази краще об’єктів вторинного фонду.

Купівля нерухомості в новобудові також передбачає можливість економії, якщо інвестувати на початковому етапі реалізації проекту. Нехай неявною, але перевагою є чорнова обробка, з якої здається більшість квартир. Завдяки цьому новий власник може зробити фінішний ремонт відповідно до власних смакових переваг.

Сумлінні будівельні компанії займаються розвитком власної інфраструктури. Також вони вибирають райони, де вже є соціальні та побутові об’єкти. Загалом, якщо грамотна вибрати відповідального забудовника, то покупка квартири в новобудові принесе вам тільки позитивні емоції.